Περιμένοντας το Πάσχα!!!!!

                                            Περιμένοντας το Πάσχα!!!!!!
Δεν είναι εύκολο να  εξηγήσουμε στα παιδιά μικρής ηλικίας τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην εκκλησία το Πάσχα. Πρέπει να μιλήσουμε με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια .Υπάρχει η Μεγάλη Εβδομάδα που σημαίνει πολλά για εμάς  τους Χριστιανούς και πολλά έθιμα σε όλη την Ελλάδα. Είναι πιο καλό τα παιδιά να μάθουν για το Πάσχα μέσα από εικόνες ,καταλαβαίνουν καλύτερα και τους κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο.

                                               Η Ανάσταση του Λαζάρου!!!!

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού . Ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και πέθανε  και οι αδερφές του , Μάρθα και Μαρία , ήταν απαρηγόρητες .Ο Ιησούς πήγε μετά από 4 μέρες , παρηγόρησε τις αδερφές του και  είπε στο Λάζαρο να βγει έξω . Ο Λάζαρος σηκώθηκε αμέσως και πολλοί άνθρωποι πίστεψαν , βλέποντας αυτό το θαύμα .                                             Η Κυριακή των Βαίων!!!!

Αμέσως μετά το Σάββατο του Λαζάρου ακολουθεί η Κυριακή των Βαϊων όπως λέγεται. Ο Χριστός ζήτησε από τους μαθητές του να του φέρουν ένα γαϊδουράκι και επειδή η πόλη της Ιερουσαλήμ δεν ήταν  πολυ μακριά από τη Βηθανία, όπου αναστήθηκε ο Λάζαρος, όλοι είχαν μάθει για το θαύμα και τον υποδέχτηκαν στρώνοντας κλαδιά από φοίνικες (βάγια στα εβραϊκά), όπως έκαναν και στους βασιλιάδες. Εμείς σήμερα στολίζουμε την εκλλησία με βάγιες (κλαδάκια δάφνης ή ελιάς) μιας και δεν έχουμε φοίνικες στην Ελλάδα. Και έτσι ξεκινά για την εκκλησία η Μεγάλη Εβδομάδα με τις Ακολουθίες των Παθών (ψαλμοί και τροπάρια που αναφέρονται στα γεγονότα αυτά
                                               Ο Μυστικός Δείπνος!!!!!!
Ο Μυστικός Δείπνος γιορτάζεται από την εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο Χριστός κάλεσε τους μαθητές του σε Δείπνο, καταλαβαίνοντας ότι πλησίαζε η ώρα που θα τον πρόδιδαν και θα τον οδηγούσαν στο Σταυρό. Στο Δείπνο αυτό παρέδωσε στους μαθητές του το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, τους προσέφερε άρτο και τους είπε: "Λάβετε, φάγετε τούτο εστί το σώμα μου", τους προσέφερε κρασί και τους είπε: "Πίετε εξ'αυτού πάντες τούτο εστί το αίμα μου", αυτά τα λόγια που ακούμε και κάθε Κυριακή στην Εκκλησία όταν κοινωνούμε.

κάλαντα Λαζάρου!!!!!


                                   

Δραστηριότητες!!!!!!                            Ενώνω τις εικόνες με τις σωστές λέξεις!!!!

                                                                εδώ


                          Βρίσκω τη λέξη!!!!

                                                           εδώ  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου