Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι!!!!!!!

                              
                           Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι!!!!!!!!

      

Διαβάσαμε στα  παιδιά το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ που τόσο πολύ αγαπούν. Τα παρακινήσαμε  να προβληματιστούν
για την προέλευση του ονόματος της Χιονάτης. Τι τους θυμίζει   (το χιόνι),γιατί μπορεί να της έδωσαν αυτό το όνομα(γιατί ήταν άσπρη σαν το χιόνι),πώς αλλιώς θα μπορούσαν να την ονομάσουν(Χιονούλα)κ.λ.π.

Ψάξαμε μαζί με τα παιδιά ,να βρούμε σύνθετες λέξεις με πρώτο συνθετικό τη λέξη χιόνι, π.χ χιονόμπαλα ,χιονοθύελλα,
χιονόνερο, χιονοδρομικό κέντρο, χιονάνθρωπος ,κ.λ.π.
Τις γράψαμε σε χαρτί Α3 .


 Στη συνέχεια προτρέψαμε τα παιδιά να δημιουργήσουν δικές τους σύνθετες λέξεις με πρώτο συνθετικό το χιόνι είπαν:
χιονοαυτοκίνητο, χιονοκαρέκλα, χιονοκουρτίνα, χιονόσπιτο, χιονοτραπέζι,χιονολούλουδο,χιονόμπλουζα,χιονοπαντελόνι και άλλες πολλές.
Ζητήσαμε να μας πουν τι θα μπορούσε να σημαίνει η λέξη που έφτιαξαν κάθε φορά π.χ χιονόσπιτο είναι ένα σπίτι φτιαγμένο από χιόνι.

Δραματοποιήσαμε την ιστορία .Ενθαρρύναμε τα παιδιά να επαναλάβουν το παραμύθι ,δίνοντας έμφαση στη χρονική στιγμή της ημέρας  κατά την οποία συμβαίνουν τα σημαντικά γεγονότα της ιστορίας. Για παράδειγμα κάθε πρωί ρώταγε η βασίλισσα τον καθρέπτη της ποια είναι η ομορφότερη, κάθε πρωί έφευγαν οι νάνοι από το σπίτι, ήταν βράδυ όταν ο κυνηγός πήγε την Χιονάτη στο δάσος και την άφησε κ.α

 Καθώς πρόκειται για ένα πολύ γνωστό παραμύθι στα παιδιά κάναμε το εξής, τοποθετήσαμε χαρτί Α3 και το χωρίσαμε στη μέση ,από τη μια γράψαμε το όνομά μας και από την άλλη τη λέξη παιδιά. Εξηγήσαμε στα παιδιά ότι θα τους διαβάσουμε ξανά το παραμύθι ,μόνο που αυτή τη φορά θα κάνουμε εσκεμμένα κάποια λάθη. Εκείνα θα πρέπει να ακούν προσεκτικά και να μας σταματούν όταν αντιλαμβάνονται το λάθος. Επίσης ,θα πρέπει να μας διορθώνουν με τη σωστή λέξη ή φράση του παραμυθιού. Κάθε φορά που θα το καταφέρνουν θα σημειώνουμε μια νιφάδα χιονιού στο χαρτί στη δική τους στήλη. Αν όμως δεν εντοπίσουν το λάθος ,τότε τη νιφάδα θα την κερδίζουμε εμείς.


                  Κάναμε εργασία "το σπίτι των 7 νάνων"

Η Χιονάτη αποφάσισε να καθαρίσει το σπίτι των νάνων ,ανακάλυψε όμως πως λείπουν κάποια πράγματα
βοήθησέ τη να τα βρει. Ζωγράφισε ότι λείπει και χρωμάτισε την εικόνα
                                                                   έχει και συνέχεια!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου